USA med nye sanksjoner etter påstått iransk valgpåvirkning

Finansdepartementet i USA innfører nye sanksjoner mot Iran etter det de kaller et «skamløst forsøk» på å forstyrre det amerikanske valget.

USA navngir Revolusjonsgarden, den iranske Revolusjonsgardens elitestyrke, Bayan Rasaneh Gostar-instituttet, den iranske radio- og TV-unionen og internettgruppen International Union of Virtual Media som ansvarlige for en aksjon mot amerikanske velgere.

De har forsøkt å «skape kaos blant amerikanske velgere ved å spre feilinformasjon på nett og ved å utføre ondsinnede påvirkningskampanjer mot velgerne», heter det i uttalelsen fra finansdepartementet.

Blant annet fikk demokratiske velgere i flere delstater tilsendt eposter med trusler fra noe som utga seg for å være den høyreekstreme gruppen Proud Boys.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden