47 millioner amerikanere har forhåndsstemt

Minst 47,1 millioner amerikanske velgere har så langt forhåndsstemt. Med 11 dager til presidentvalget i USA, er antall forhåndsstemmer alt på nivå med 2016. Foto: Elise Amendola / AP / NTB
Minst 47,1 millioner amerikanske velgere har så langt forhåndsstemt. Med 11 dager til presidentvalget i USA, er antall forhåndsstemmer alt på nivå med 2016. Foto: Elise Amendola / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Minst 47,1 millioner amerikanske velgere har så langt forhåndsstemt. Med 11 dager til presidentvalget i USA, er antall forhåndsstemmer alt på nivå med 2016.

Flere titalls millioner stemmer er allerede avgitt, og de mange tidlige stemmene viser en rekordhøyt valgdeltakelse, skriver The Washington Post.

Demokratene håper de mange forhåndsstemmene skal sikre seieren i valget 3. november. Langt flere registrerte demokratiske velgere stemmer på forhånd enn republikanske velgere, viser tall fra delstater som opplyser om partifordeling av forhåndsstemmene.

Republikanske velgere sier i større grad at de ønsker å stemme på valgdagen, og Det republikanske partiet håper at en de mange stemmene på valgdagen skal sikre president Donald Trump gjenvalg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden