Romney stemte ikke på Trump

Mitt Romney, som var republikanernes presidentkandidat i 2012, ber sine partifeller stemme på Ted Cruz. Politikeren har frontet kampen for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. På bildet gir Trump (til venstre) sin støtte til Romney da var republikanernes presidentkandidat i 2012. Foto: Steve Marcus / Reuters / NTB scanpix
Mitt Romney, som var republikanernes presidentkandidat i 2012, ber sine partifeller stemme på Ted Cruz. Politikeren har frontet kampen for å hindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. På bildet gir Trump (til venstre) sin støtte til Romney da var republikanernes presidentkandidat i 2012. Foto: Steve Marcus / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den republikanske senatoren Mitt Romney sier han ikke har stemt på president Donald Trump, men vil ikke si hvem han har stemt på som president.

Det er CNN-kommentator Manu Raju som sier på Twitter at den tidligere presidentkandidaten og senatoren fra Utah har fortalt ham at han ikke stemte på Trump.

– Mitt Romney fortalte meg at han allerede har stemt ved valget, men han ville ikke si om han stemte på Joe Biden eller en annen. – Jeg stemte ikke på president Trump, sa han, skriver Raju.

Romney er en av republikanerne i Senatet som er mest kritisk til Trump. Han nektet å stemme på ham i 2016, og var eneste senator som stemte for å dømme Trump i riksrettssaken tidligere i år.

– Vi får se hva som skjer, sa Trump i september da han fikk spørsmål om han kunne love en fredelig maktoverdragelse hvis han taper valget.

Som en av få republikanere som er åpent kritisk til Trump, reagerte Mitt Romney sterkt på presidentens uttalelser. På Twitter antydet Romney at USA vil bli som Hviterussland hvis ikke regjeringsskifter kan gjennomføres på fredelig vis etter valg.

Video: Mitt Romney vil stemme mot Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden