Tyske helsemyndigheter: Coronasituasjonen er svært alvorlig

Leder for det tyske folkehelseinstituttet Lothar Wieler sier antall smittetilfeller i løpet av ett døgn er høyere enn noensinne.
Leder for det tyske folkehelseinstituttet Lothar Wieler sier antall smittetilfeller i løpet av ett døgn er høyere enn noensinne. Foto: Markus Schreiber / AP

Tyskland står overfor en svært alvorlig økning i coronasmitte, sier landets folkehelseinstitutt etter at det er meldt om rekordhøye 11.287 nye tilfeller.

Det er fortsatt mulig å få viruset under kontroll gjennom systematisk overholdelse av smitteverntiltak, sier Lothar Wieler, leder for Robert Koch-instituttet.

– Men den generelle situasjonen er blitt svært alvorlig, legger han til.

I likhet med mange europeiske land har Tyskland opplevd en kraftig økning i coronasmitte gjennom de siste ukene. Smittetallene torsdag overgår langt den forrige rekorden på 7.830 tilfeller på et døgn, som ble meldt forrige fredag.

Myndighetene har skjerpet nasjonale restriksjoner for å forsøke å demme opp for spredningen. Det er også innført ytterligere tiltak på lokalt plan.

Wieler mener den kraftige økningen skyldes private samlinger, spesielt blant unge mennesker.

– Jo flere mennesker som samles i private kretser, jo mer vil antallet øke, og jo lenger vil viruset spre seg, sier Wieler, og legger til at det er unge mennesker som nå er mest utsatt for å bli smittet.

Han oppfordrer folk til å overholde reglene, men varsler at en ukontrollert spredning kan være uunngåelig i noen regioner.

Over 392.000 mennesker er bekreftet smittet i Tyskland, og det er rapportert om 9.905 dødsfall.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden