Tyske helsemyndigheter: Coronasituasjonen er svært alvorlig

Leder for det tyske folkehelseinstituttet Lothar Wieler sier antall smittetilfeller i løpet av ett døgn er høyere enn noensinne.
Leder for det tyske folkehelseinstituttet Lothar Wieler sier antall smittetilfeller i løpet av ett døgn er høyere enn noensinne. Foto: Markus Schreiber / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland står overfor en svært alvorlig økning i coronasmitte, sier landets folkehelseinstitutt etter at det er meldt om rekordhøye 11.287 nye tilfeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fortsatt mulig å få viruset under kontroll gjennom systematisk overholdelse av smitteverntiltak, sier Lothar Wieler, leder for Robert Koch-instituttet.

– Men den generelle situasjonen er blitt svært alvorlig, legger han til.

I likhet med mange europeiske land har Tyskland opplevd en kraftig økning i coronasmitte gjennom de siste ukene. Smittetallene torsdag overgår langt den forrige rekorden på 7.830 tilfeller på et døgn, som ble meldt forrige fredag.

Myndighetene har skjerpet nasjonale restriksjoner for å forsøke å demme opp for spredningen. Det er også innført ytterligere tiltak på lokalt plan.

Wieler mener den kraftige økningen skyldes private samlinger, spesielt blant unge mennesker.

– Jo flere mennesker som samles i private kretser, jo mer vil antallet øke, og jo lenger vil viruset spre seg, sier Wieler, og legger til at det er unge mennesker som nå er mest utsatt for å bli smittet.

Han oppfordrer folk til å overholde reglene, men varsler at en ukontrollert spredning kan være uunngåelig i noen regioner.

Over 392.000 mennesker er bekreftet smittet i Tyskland, og det er rapportert om 9.905 dødsfall.