Danmark varsler flere restriksjoner hvis smittekurven ikke bedrer seg

<p>Smitteverntiltak på Christiansborg i København sentrum. Myndighetene varsler ytterligere tiltak hvis ikke smittetallene raskt går ned. Foto: Fredrik Hagen / NTB</p><p></p><p></p>
Smitteverntiltak på Christiansborg i København sentrum. Myndighetene varsler ytterligere tiltak hvis ikke smittetallene raskt går ned. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Forsamlingsforbud kan bli strammet inn og det kan bli aktuelt med økt bruk av munnbind, sier det danske helseministeren.

Hvis ikke utviklingen i Danmark snur i løpet av de neste to-tre dagene, vil det komme ytterligere smitteverntiltak, ifølge helseminister Magnus Heunicke. som sier han er bekymret.

– De neste to-tre dagene blir avgjørende. Jeg avviser ingen innskjerping. Vi følger det tett, og myndighetene har økt beredskap, sier helseministeren.

Per i dag er det satt en grense på maks 50 personer som kan være samlet. Dette gjelder fram til slutten av måneden, i likhet med en rekke andre restriksjoner.

Det er også påbudt å bruke munnbind på kollektivtransport og restauranter, men barn under tolv år og personer med pustevansker er unntatt.

Den daglige oppdateringen fra Statens serum institutt viste onsdag en økning på 630 bekreftede smittetilfeller. Det er det høyeste antallet på én dag siden 25. september.

– Vi ser på de verktøy vi vet vil fungere og som er tatt i bruk i andre land, sier Heunicke.

Tidligere har grensen for ansamlinger vært maks ti personer. Heunicke vil ikke kommentere om det er aktuelt å senke antallet til dette nivået igjen.

– I Danmark er det en del debatt om hvorvidt vi kan åpne mer opp. Det forstår jeg godt. Mange av oss drømmer om det. Men slik er situasjonen slett ikke, sier helseministeren.

Restauranter, barer og kafeer er pålagt å stenge klokken 22. Folk må også bære munnbind på serveringssteder, men ikke så lenge man sitter ved bordet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden