Minst 15 mistet livet i forlis i Middelhavet

Hittil i år er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten i landet, ifølge IOM. Arkivfoto: Renata Brito / AP / NTB
Hittil i år er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten i landet, ifølge IOM. Arkivfoto: Renata Brito / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et forlis utenfor kysten av Libya har krevd minst 15 menneskeliv, opplyser FNs migrasjonsorganisasjon IOM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forliset er den siste i en lang rekke tragedier som har rammet mennesker som i desperasjon legger ut på den farlige sjøveien mot Europa.

– Minst 15 migranter er antatt omkommet etter at båten deres kantret utenfor kysten av Sabratha i Libya i går, ifølge fem overlevende som ble brakt i land av fiskere, tvitrer IOMs Libya-sjef Federico Soda onsdag.

– Over 70 andre ble stanset og returnert til Libya av kystvakten i går kveld, tilføyer Soda.

Hittil i år er rundt 10.000 personer stanset til sjøs og returnert til Libya av kystvakten, ifølge IOM. FN anser Libya som utrygt for migranter, som i mange tilfeller er blitt torturert eller solgt som slaver.

De siste årene har EU slått seg sammen med kystvakten og libysk milits for å stanse migrasjonen.

Amnesty International ba forrige måned EU om å revurdere samarbeidet med Libya i lys av «grufulle overgrep» mot flyktninger og migranter.

Oljerike Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre Nato-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime.