Britiske forskere vil smitte folk med corona

<p>Imperial College i London jobber med å utvikle en vaksine mot covid-19 og nå skal de smitte friske frivillige med coronaviruset, for å studere hvordan det oppfører seg, som en del av arbeidet med vaksinen. Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB</p>
Imperial College i London jobber med å utvikle en vaksine mot covid-19 og nå skal de smitte friske frivillige med coronaviruset, for å studere hvordan det oppfører seg, som en del av arbeidet med vaksinen. Illustrasjonsfoto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Britiske forskere vil smitte friske frivillige med coronaviruset, for å studere hvordan det oppfører seg. Målet er å utvikle en god vaksine raskt.

Forskningsprosjektet som ledes av Imperial College London, er risikabelt, men forskerne mener det vil gi raskere resultater enn ved å bruke mer tradisjonelle metoder. Britiske myndigheter vil investere 33,6 millioner pund i forskningsprosjektet.

Frivillige forsøkskaniner mellom 18 og 30 år skal bli smittet.

– Å smitte frivillige med vilje er aldri noe vi tar lett på. Men slike studier er enormt informative om en sykdom, sier Peter Openshaw, en av forskerne bak prosjektet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden