Den italienske regionen Lombardia innfører portforbud

<p>En kvinne med munnbind går gjennom sentrum av Milano lørdag. Foto: Antonio Calanni / AP</p>
En kvinne med munnbind går gjennom sentrum av Milano lørdag. Foto: Antonio Calanni / AP

Den italienske regionen Lombardia, som huser ti millioner innbyggere og storbyen Milano, innfører et nattlig portforbud for første gang under coronakrisen.

Portforbudet, som varer fra 23 hver kveld til 5 påfølgende morgen, skal tre i kraft torsdag og vare til 13. november. I tillegg vil kjøpesentre måtte stenge i helgene. Det er det strengeste tiltaket som er innført i regionen til nå.

Lombardia innførte lørdag krav om at utesteder stenger ved midnatt og forbud mot å spise eller drikke på offentlige steder utendørs. Regionen meldte om nesten 1.700 nye coronatilfeller mandag. Italia som helhet meldte om 9.300 tilfeller, men det hadde vært registrert over 10.000 nye tilfeller tre dager i forveien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden