Barnier: EU er klar for nye brexit-forhandlinger

Før helgen var tonen hard fra britene, som sa at samtalene i praksis var over, med mindre EU endret holdning.
Før helgen var tonen hard fra britene, som sa at samtalene i praksis var over, med mindre EU endret holdning. Foto: Alberto Pezzali / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU er klar til å forhandle om en avtale med Storbritannia basert på juridiske tekster, sier EUs sjefforhandler Michel Barnier, som venter på svar fra motparten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag snakket Barnier med britenes forhandler David Frost for å se om det var grunnlag for å fortsette brexit-samtalene.

– Jeg bekreftet at EU er innstilt på å intensiverer samtalene i London denne uken, på alle områder og basert på juridiske tekster. Nå venter vi på Storbritannias respons, sier EU-forhandleren.

Før helgen var tonen hard fra britene, som sa at samtalene i praksis var over, med mindre EU endret holdning. Det budskapet gjentok minister Michael Gove i Parlamentet mandag. Han etterlyser kompromisser fra EU.

– Det er ingen vits i å forhandle så lenge EU står ved sin posisjon. Slike samtaler vil være meningsløse og vil ikke bringe oss nærmere en fungerende løsning, sa Gove, som har ansvaret for å forberede landet på tiden etter overgangsperioden som går ut ved nyttår.

Gove er samtidig positiv til at Barnier vil legge juridiske tekster til grunn. Dette har britene etterlyst i lengre tid.