Ny biosikkerhetslov skal beskytte varslere i Kina

En ny sikkerhetslov skal beskytte personer som melder ifra om situasjoner som kan utgjøre en biologisk fare i Kina. Bildet viser reisende i Beijing fredag 16. oktober.
En ny sikkerhetslov skal beskytte personer som melder ifra om situasjoner som kan utgjøre en biologisk fare i Kina. Bildet viser reisende i Beijing fredag 16. oktober. Foto: Mark Schiefelbein / AP

Kinesiske myndigheter håper en ny biosikkerhetslov skal minske risikoen for en ny pandemi. Loven beskytter personer som varsler om mulig farlige situasjoner.

Loven ble vedtatt lørdag og inneholder også andre risikoreduserende tiltak, som økt overvåking og kriseplaner. Den trer i kraft 15. april.

– Alle grupper og individer har rett til å melde ifra om situasjoner som kan utgjøre en biologisk sikkerhetsfare, står det i loven, som også understreker at det er ulovlig å skjule farlige situasjoner.

Kina har blitt kritisert for hvordan landet håndterte tidlige varsler om coronapandemien. Landet har blant annet blitt anklagd for hemmeligholdt i pandemiens tidligste fase.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden