Universitetsrektor går etter at over 700 studenter testet positivt

Over 700 studenter har testet positivt for covid-19 på et universitet i New York.
Over 700 studenter har testet positivt for covid-19 på et universitet i New York.

Rektoren ved et universitet i New York forlater jobben rett etter at 712 studenter er bekreftet smittet av coronaviruset.

Siden starten av semesteret har 712 studenter ved State University of New York i Oneonta (SUNYO) fått påvist covid-19, skriver CNN.

I en pressemelding kunngjør rektor Barbara Jean Morris at hun forlater sin lederrolle i universitet. I pressemeldingen heter det at «hun ønsker å utforske andre muligheter». Universitetet understreker at de ikke anser det som problematisk at hun forlater sin post i kjølvannet av coronautbruddet.

– Hun sa ikke opp jobben sin midt i krisen, og vi har igangsatt etterforskning. Det største antallet av studentene testet positivt i september, sier universitets talsmann Jim Urso til CNN.

Universitetet ønsket studentene velkommen på campus sent i august, og hadde inntil nylig forelesninger ansikt til ansikt. Nå blir samtlige beordret på hjemmeundervisning.

Universitetet mistenker at feilen ble begått allerede ved studiestart. SUNYO valgte å ikke teste studentene da de ankom campus, og dermed ble heller ingen satt i karantene. Kort tid etter skjøt smittetilfellene i været.

– Vi vedkjenner at universitetet gjorde flere feil med tanke på vår coronavirus-respons, sier Urso.

Ifølge SUNYOs nettside har universitetet om lag 6700 studenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden