Melbourne åpner opp etter over 100 dager med nedstengning

En mann med munnbind går forbi en fotoutstilling til ære for australske helsearbeidere i Melbourne. Victoria-delstaten, som har vært episenteret for Australias andre smittebølge, letter mandag på smitteverntiltakene. Delstatshovedstaden Melbourne har vært underlagt svært strenge tiltak i over 100 dager. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB
En mann med munnbind går forbi en fotoutstilling til ære for australske helsearbeidere i Melbourne. Victoria-delstaten, som har vært episenteret for Australias andre smittebølge, letter mandag på smitteverntiltakene. Delstatshovedstaden Melbourne har vært underlagt svært strenge tiltak i over 100 dager. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den australske delstaten Victoria letter fra mandag av på smittevernrestriksjonene. Storbyen Melbourne åpner opp etter over 100 dager med inngripende tiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skjer etter at myndighetene i delstatene omsider har fått kontroll på en andre bølge med smitte, opplyser delstatsminister Daniel Andrews.

I Melbourne får de fem millioner innbyggerne omsider igjen lov til å være lenger unna boligen sin enn en radius på 25 kilometer, etter å ha vært begrenset til en radius på skarve 5 kilometer.

I hele Victoria kan man samles utendørs i grupper på opp til ti personer. Tidligere var grensa to personer.

Myndighetene håper å delvis kunne åpne restauranter og butikker ved månedsskiftet.