Melbourne åpner opp etter over 100 dager med nedstengning

En mann med munnbind går forbi en fotoutstilling til ære for australske helsearbeidere i Melbourne. Victoria-delstaten, som har vært episenteret for Australias andre smittebølge, letter mandag på smitteverntiltakene. Delstatshovedstaden Melbourne har vært underlagt svært strenge tiltak i over 100 dager. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB
En mann med munnbind går forbi en fotoutstilling til ære for australske helsearbeidere i Melbourne. Victoria-delstaten, som har vært episenteret for Australias andre smittebølge, letter mandag på smitteverntiltakene. Delstatshovedstaden Melbourne har vært underlagt svært strenge tiltak i over 100 dager. Foto: James Ross / AAP Image via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Den australske delstaten Victoria letter fra mandag av på smittevernrestriksjonene. Storbyen Melbourne åpner opp etter over 100 dager med inngripende tiltak.

Det skjer etter at myndighetene i delstatene omsider har fått kontroll på en andre bølge med smitte, opplyser delstatsminister Daniel Andrews.

I Melbourne får de fem millioner innbyggerne omsider igjen lov til å være lenger unna boligen sin enn en radius på 25 kilometer, etter å ha vært begrenset til en radius på skarve 5 kilometer.

I hele Victoria kan man samles utendørs i grupper på opp til ti personer. Tidligere var grensa to personer.

Myndighetene håper å delvis kunne åpne restauranter og butikker ved månedsskiftet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden