Facebook har blokkert 2,2 millioner annonser før valget i USA

Facebook-topp Nick Clegg sier selskapet har fjernet 2,2 millioner annonser som forsøker å forhindre folk fra å avlegge stemme i det kommende valget i USA. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB
Facebook-topp Nick Clegg sier selskapet har fjernet 2,2 millioner annonser som forsøker å forhindre folk fra å avlegge stemme i det kommende valget i USA. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Totalt 2,2 millioner annonser på Facebook og Instagram har blitt blokkert fordi de har hatt som mål å forhindre at folk stemmer i det kommende valget i USA.

I tillegg er 120.000 innlegg fjernet av samme grunn. Det sier Facebooks visepresident Nick Clegg i et intervju med den franske avisa Journal du Dimanche.

Clegg sier videre at selskapet har lagt ved advarsler til 150 millioner tilfeller av feilinformasjon publisert på plattformene.

Facebook har arbeidet for å unngå en gjentakelse av det som skjedde før presidentvalget i 2016, da plattformen ble brukt til forsøk på velgermanipulasjon av russiske aktører.

Clegg sier selskapet nå har 35.000 ansatte som jobber med sikkerhet rundt valg på plattformen, og at de bruker kunstig intelligens som gir dem muligheten til å «fjerne milliarder av innlegg og falske kontoer, også før de blir rapportert».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden