Trump-regjeringen snur – gir krisehjelp til brannrammede California likevel

Black Rock Inn i St. Helena i California brenner den 27. september, offer for en skog- og krattbrann i området. Foto: Noah Berger / AP / NTB
Black Rock Inn i St. Helena i California brenner den 27. september, offer for en skog- og krattbrann i området. Foto: Noah Berger / AP / NTB Foto: NTB scanpix

President Donald Trumps regjering har snudd og sier ja til Californias forespørsel om føderal krisestøtte til den skogbrannrammede delstaten.

Årets skogbrannsesong har vært spesielt ødeleggende i delstaten, med mer enn 8.500 registrerte branner. De har herjet et område på 16.000 kvadratkilometer, og 31 personer har mistet livet. 9.200 bygninger har brent ned.

Delstatens demokratiske guvernør Gavin Newsom sendte et formelt brev med forespørsel om en formell kriseerklæring til Det hvite hus 28. september, opplyser Brian Ferguson i delstatens krisemyndighet.

Forespørselen ble først avvist, men Trump ble fredag overbevist om å snu etter overbevisende samtaler med California-guvernør Gavin Newsom og Kevin McCarthy, som leder republikanerne i Representantenes hus, sier pressesekretær Judd Deere i Det hvite hus til CNN.

En slik erklæring åpner for å dele kostnadene til opprydning og gjenoppbygging med føderale myndigheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden