Trump vil ikke fordømme QAnon-konspirasjonsteorien

USAs president Donald Trump fordømte hvit overmakt-tilhengere under folkemøtet i Miami, men hevdet at han ikke kjenner til konspirasjonsteorien QAnon. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
USAs president Donald Trump fordømte hvit overmakt-tilhengere under folkemøtet i Miami, men hevdet at han ikke kjenner til konspirasjonsteorien QAnon. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump fordømte hvit overmakt under et folkemøte i Miami, men ville ikke fordømme konspirasjonsteorien kjent som QAnon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump ble presset av NBCs moderator Savannah Guthrie til å fordømme hvit overmakt-grupper, noe han ikke gjorde da han ble oppfordret til det under presidentdebatten mot Joe Biden like før månedsskiftet.

– Jeg har fordømt hvit overmakt i årevis, sa Trump.

Han ville imidlertid ikke fordømme QAnon-konspirasjonsteorien, som hevder at Demokratene og regjeringen er satanistiske pedofile som Trump arbeider for å bekjempe.

Trump hevdet feilaktig at han ikke visste noe om bevegelsen, selv om han flere ganger tidligere har blitt spurt om den. Trump har også sagt at han setter pris på bevegelsen, fordi de er hans tilhengere.

Bevegelsen har fått mye oppmerksomhet i det siste og kobles til flere voldshendelser.

Facebook kunngjorde i forrige uke at de vil slette alle grupper eller sider som åpen identifiserer seg med bevegelsen.

YouTube kunngjorde torsdag at videoer som sprer konspirasjonsteorier som er blitt brukt til å forsvare vold, kan bli slettet. Videotjenesten trakk fram QAnon som et eksempel på slike videoer.