Tiden i ferd med å renne ut for brexit-løsning

Forholdet til Storbritannia etter brexit er toppsak når EU-landenes ledere samles i Brussel torsdag og fredag, men sjefforhandler Michel Barnier har fortsatt ikke noen avtale klar med britene.
Forholdet til Storbritannia etter brexit er toppsak når EU-landenes ledere samles i Brussel torsdag og fredag, men sjefforhandler Michel Barnier har fortsatt ikke noen avtale klar med britene. Foto: Alberto Pezzali / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen før et EU-toppmøte der forholdet til Storbritannia står øverst på dagsordenen, er det fortsatt ikke noe gjennombrudd i forhandlingene mellom partene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I løpet av de nærmeste dagene vil vi se om det er mulig å få til en avtale, eller om vi må intensivere forberedelsene på et scenario uten en avtale. Det har egentlig ikke vært noen fremgang i samtalene, sier Tysklands europaminister Michael Roth ifølge Politico.

EUs sjefforhandler har satt slutten av oktober som en reell frist for å rekke å formalisere en avtale før overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår. Storbritannias statsminister Boris Johnson har sagt han vil ha en avtale på plass til toppmøtet.