Tiden i ferd med å renne ut for brexit-løsning

Forholdet til Storbritannia etter brexit er toppsak når EU-landenes ledere samles i Brussel torsdag og fredag, men sjefforhandler Michel Barnier har fortsatt ikke noen avtale klar med britene.
Forholdet til Storbritannia etter brexit er toppsak når EU-landenes ledere samles i Brussel torsdag og fredag, men sjefforhandler Michel Barnier har fortsatt ikke noen avtale klar med britene. Foto: Alberto Pezzali / AP

Dagen før et EU-toppmøte der forholdet til Storbritannia står øverst på dagsordenen, er det fortsatt ikke noe gjennombrudd i forhandlingene mellom partene.

– I løpet av de nærmeste dagene vil vi se om det er mulig å få til en avtale, eller om vi må intensivere forberedelsene på et scenario uten en avtale. Det har egentlig ikke vært noen fremgang i samtalene, sier Tysklands europaminister Michael Roth ifølge Politico.

EUs sjefforhandler har satt slutten av oktober som en reell frist for å rekke å formalisere en avtale før overgangsperioden etter brexit går ut ved nyttår. Storbritannias statsminister Boris Johnson har sagt han vil ha en avtale på plass til toppmøtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden