Enda et koronaforsøk satt på pause

Legemiddelprodusenten Eli Lilly er i fase tre med utprøving av en mulig covid-19-antistoffbehandling. Tirsdag ble denne siste fasen satt på pause. Arkivfoto: David Morrison / Eli Lilly via AP / NTB
Legemiddelprodusenten Eli Lilly er i fase tre med utprøving av en mulig covid-19-antistoffbehandling. Tirsdag ble denne siste fasen satt på pause. Arkivfoto: David Morrison / Eli Lilly via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For andre gang på ett døgn har et legemiddelselskap innført midlertidig pause i et covid-19-pasientforsøk på grunn av sikkerhetsbekymringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske legemiddelprodusenten Eli Lilly er i tredje og avsluttende fase med et forsøk på utvikling av en antistoffbehandling for koronapasienter som ligger på sykehus. Tirsdag opplyste selskapet at det setter forsøket på pause på grunn av en uspesifisert hendelse.

Pausen er midlertidig og kan være urelatert til legemiddelet som er under utprøving, ifølge en melding fra selskapet selv.

Eli Lillys forsøk startet i august på over 50 steder i USA, Danmark og Singapore og skulle omfatte 10.000 frivillige.

Mandag satte farmasigiganten Johnson & Johnson utviklingen av en mulig covid-19-vaksine på pause, etter at en forsøksperson i studien fikk det som ble kalt en uforklarlig sykdom. Selskapets forsøk var da inne i tredje og siste fase.