Største ledelse side juni for Biden

Tre uker før valget i USA, har Joe Biden (til høyre) et forsprang på drøyt ti prosentpoeng over president Donald Trump på et gjennomsnitt av ti forskjellige meningsmålinger.
Tre uker før valget i USA, har Joe Biden (til høyre) et forsprang på drøyt ti prosentpoeng over president Donald Trump på et gjennomsnitt av ti forskjellige meningsmålinger. Foto: Morry Gash / AP

Joe Biden leder med over 10 prosentpoeng på Donald Trump i de siste gjennomsnittsmålingene før valget i USA. Det er det største forspranget siden juni.

Det siste gjennomsnittet fra RealClearPolitics viser at avstanden mellom de to kandidatene er 10,2 prosentpoeng. Biden får en oppslutning på 51,8 prosent, mens president Trump ligger på 41,6 prosent.

Bidens forsprang bikket 10 prosentpoeng i helgen. Sist det var like stor avstand mellom kandidatene var i slutten av juni.

Det er ganske stor spredning på målingene som ligger til grunn for gjennomsnittsberegningen, men alle gir den demokratiske utfordreren en ledelse. Forspranget varierer mellom 5 og 13 prosentpoeng og er større enn feilmarginen på alle de ti målingene.

En sannsynlighetsmodell fra nettstedet FiveThirtyEight gir Biden 86 prosents sjanse til å vinne valget om tre uker. Sannsynligheten for en Trump-seier er 13 prosent, eller en åttedels sjanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden