EU forlenger sanksjonsregime knyttet til kjemiske våpen

Reglene som lar EU innføre sanksjoner mot dem som er involvert i utvikling og bruk av kjemiske våpen, forlenges med ett år.

|reglene ble innført i 2018 og har som mål å motvirke spredning og bruk av kjemiske våpen. I utgangspunktet gjaldt de fram til 16. oktober i år, men er forlenget til samme dato i 2021, opplyser EU-rådet.

For tiden er ni personer underlagt restriksjoner i henhold til EUs regler. Fem av dem er knyttet til det regimet i Syria, mens fire kobles til forgiftningen av en tidligere russisk agent og datteren hans i Storbritannia. I tillegg er den syriske regjeringens fremste forskningssenter for utvikling av kjemiske våpen omfattet av sanksjonene.

Sanksjonene innebærer reiseforbud og sperring av kontoer. Det er også forbudt for personer, bedrifter og organisasjoner å gi eller skaffe midler til dem som står på listen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden