Det hvite hus: Krisepakke fortsatt mulig

En ny koronakrisepakke er fortsatt mulig å få i stand, mener Det hvite hus, få dager etter at president Donald Trump stanset forhandlingene.

Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow forsikrer overfor CNN at forslaget fra Det hvite hus fortsatt kan bli vedtatt, til tross for motstand fra demokrater og noen republikanere.

Uttalelsen søndag kom etter at Trump tirsdag i forrige uke avlyste forhandlingene. Det førte til fall i aksjekursene på Wall Street.

Demokratene har krevd en krisepakke på 3.000 milliarder dollar, men etter at Republikanerne nektet å være med på det, reduserte de kravet til 2.200 milliarder. Republikanerne ville først bare bevilge 600 milliarder, men har etter hvert økt til 1.600 milliarder.

Fredag presenterte Det hvite hus et nytt tilbud på 1.800 milliarder dollar. Trump sa at han er tilhenger av en enda større sum. Senatets leder Mitch McConnell helte imidlertid kaldt vann i blodet på dem som ønsker er avtale raskt. Kongressen kommer ikke til å enes om en ny krisepakke på denne siden av presidentvalget som følge av ulike syn på hvor mye penger som bør brukes, uttalte republikaneren.

Representantenes hus' leder Nancy Pelosi og finansminister Steven Mnuchin har i flere uker forhandlet i håp om å få i stand en krisepakke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden