Topp-republikaner nektet å la seg coronateste

Den amerikanske senatoren Lindsey Graham nektet å la seg coronateste før en debatt fredag. Debatten ble dermed avlyst. Foto: Joshua Boucher/The State via AP/NTB
Den amerikanske senatoren Lindsey Graham nektet å la seg coronateste før en debatt fredag. Debatten ble dermed avlyst. Foto: Joshua Boucher/The State via AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lindsey Graham, som leder justiskomiteen i det amerikanske senatet, nektet å la seg teste før en debatt fredag. Debatten ble dermed avlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Grahams holdning til å la seg teste før debatten mot Jaime Harrison, som utfordrer ham i senatsvalget, kan få større konsekvenser. Neste uke starter høringen av Donald Trumps valg til ny høyesterettsdommer, Amy Coney Barrett, i justiskomiteen.

Kan føre til at høringen blir utsatt

Dersom Graham skulle vise seg å være coronasmittet, kan det føre til at høringen blir utsatt, noe republikanerne er kraftig imot. De vil få Barrett godkjent i Senatet før presidentvalget 3. november.

Graham er en av Trumps viktige allierte, og har vært i møter med Barrett og flere andre som deltok i seremonien i Det hvite hus da hun ble nominert til plassen i høyesterett.

Denne seremonien er blitt omtalt som et superspreder-arrangement, og det var trolig der Donald Trump ble coronasmittet. Graham testet negativt forrige uke, men det er ikke kjent om han har latt seg teste på nytt etter det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi advarer deg

To andre republikanere i justiskomiteen, Mike Lee og Thom Tillis, har begge testet positivt etter seremonien.

To av Senatets eldste medlemmer, demokraten Dianne Feinstein og republikaneren Chuck Grassley, begge 87 år, sitter i justiskomiteen.

Feinstein og andre demokrater sendte fredag et brev til Graham der de sier han utsetter senatorene for en stor risiko ved å la høringen gå sin gang uten krav om testing.

– Vi advarer deg mot å gå videre med denne høringen på en utrygg måte når det ikke er et klart testregime som kan sikre at dette ikke blir en nytt superspredning av dette dødelige viruset, skriver de til Graham.

Video: Trump: Det er fantatisk hvordan barna takler coronaviruset