Hele Europa er rødt, ifølge tall fra ECDC

Tomme strender, som her på Ayia Napa på Kypros, betyr sviktende inntekter for turistnæringen. Nå er også Kypros som ett  av de siste landene i Europa også rødmerket. Illustrasjonsfoto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix
Tomme strender, som her på Ayia Napa på Kypros, betyr sviktende inntekter for turistnæringen. Nå er også Kypros som ett  av de siste landene i Europa også rødmerket. Illustrasjonsfoto: Petros Karadjias / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Latvia, Kypros og Liechtenstein er nå røde, ifølge europeiske smittevernsenteret (ECDC). Dermed er nå hele Europa-kartet rødt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre landene har til nå vært de eneste i Europa med så lav smittespredning at de har vært «gule» på det norske kartet. Mandag gikk de imidlertid fra gult til rødt, skriver Aftenposten.

– Smittetallene er stigende i Europa og i våre naboland og har også vært stigende i Norge de siste ukene. Mange steder er bildet slik vi ser det er i Norge, med mest smitte blant unge voksne, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Den siste oversikten fra ECDC viser nå at samtlige av de europeiske landene har så høyt smittetrykk at de regnes som røde sett med norsk målestokk.