Frykt for miljøkatastrofe i havet øst i Russland

Ifølge Greenpeace har havet endret farge og lukt. Hundrevis av sjødyr, blant annet seler, blekksprut og kråkeboller, er blitt vasket opp på en strand som gjerne besøkes av turister i området.
Ifølge Greenpeace har havet endret farge og lukt. Hundrevis av sjødyr, blant annet seler, blekksprut og kråkeboller, er blitt vasket opp på en strand som gjerne besøkes av turister i området. Foto: Handout / AFP

Store mengder døde sjødyr er oppdaget i havet utenfor Kamtsjatka-halvøya øst i Russland. En lokal tjenestemann sier giftige utslipp kan være årsaken.

Miljøorganisasjonen Greenpeace advarer om at en miljøkatastrofe kan være i ferd med å utspille seg i området. Ifølge organisasjonen har havet endret farge og lukt. Hundrevis av sjødyr, blant annet seler, blekksprut og kråkeboller, er blitt vasket opp på en strand som gjerne besøkes av turister i området.

Regionale myndigheter har testet sjøvannet og funnet høyere nivåer enn vanlig av fenol og petroleumsprodukter.

Eksperter undersøker nå om dette kan knyttes til giftige utslipp, sier guvernør Vladimir Solodov i en uttalelse. Han sier inspektørene nå skal granske om to militære testområder på halvøya kan være kilden.

Personvernpolicy