Trump vil ha rekordfå flyktninger til USA i 2021

President Donald Trump hevdet under sitt valgkampmøte i Duluth i Minnesota at Joe Biden vil «oversvømme» delstaten med flyktninger. Uttalelsen kom samme dag som presidenten forslo enda et rekordkutt i antall flyktninger USA vil ta imot. Foto: Jack Rendulich / AP Photo/ NTB
President Donald Trump hevdet under sitt valgkampmøte i Duluth i Minnesota at Joe Biden vil «oversvømme» delstaten med flyktninger. Uttalelsen kom samme dag som presidenten forslo enda et rekordkutt i antall flyktninger USA vil ta imot. Foto: Jack Rendulich / AP Photo/ NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-regjeringen foreslår å kutte antallet som kan komme til USA som flyktninger i 2021, til rekordlave 15.000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget fra Trump er sendt over til behandling i Kongressen og vil trolig gå igjennom tross sterk motstand fra deler av forsamlingen.

For 2020 har det vært fastsatt et tak på 18.000 flyktninger, og dette har vært et rekordlavt nivå. Likevel ønsker Trump en ytterligere reduksjon neste år.

USA har i år tatt imot i overkant av 10.000 flyktninger, etter at Trump suspenderte inntaket etter at koronapandemien brøt ut.

Trump har markert seg som en tydelig motstander av globalisme og innvandring til USA – en retorikk han har videreført under årets presidentvalgkamp.

– Joe Biden vil gjøre Minnesota til en flyktningleir, advarte Trump under et valgkampmøte onsdag i Duluth i Minnesota.

USA er verdens tredje mest folkerike land med sine 328 millioner innbyggere. Norge, med sine i overkant 5 millioner innbyggere, har til sammenligning satt et mål om å ta imot 3.000 kvoteflyktninger i 2020.