Putin og Macron ber om full stans i kamphandlinger

Armenske frivillige samlet på et rekrutteringssenter der de får utdelt uniformer og våpen før de sendes til frontlinjen nær Hadrut i Nagorno-Karabakh. Foto: AP / NTB
Armenske frivillige samlet på et rekrutteringssenter der de får utdelt uniformer og våpen før de sendes til frontlinjen nær Hadrut i Nagorno-Karabakh. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron ber om full stans i kampene mellom Armenia og Aserbajdsjan i Nagorno-Karabakh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vladimir Putin og Emmanuel Macron ber de krigførende partene om fullstendig stans i kampene, og så raskt som mulig dempe spenningsnivået og vise full tilbakeholdenhet, het det i en uttalelse fra Moskva sent onsdag kveld.

De to presidentene er klare til å intensivere den diplomatiske innsatsen for å hjelpe til med å løse konflikten, ifølge uttalelsen.

Tidligere onsdag tilbød Russland seg å mekle mellom Armenia og Aserbajdsjan. Russisk UD har invitert utenriksministrene fra de to landene til fredssamtaler, opplyste utenriksminister Sergej Lavrov.

Enklaven Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men kontrolleres av armenske separatister.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har i flere tiår forsøkt å mekle i konflikten. Ved årsskiftet overtar Sverige ledelsen i OSSE.