Russland: Fremmedkrigere strømmer til Nagorno-Karabakh

<p>Armenske styrker (bildet) hevdet tirsdag å ha slått tilbake aserbajdsjanske angrep i Nagorno-Karabakh, en region som kontrolleres av armenske separatister, men som ifølge verdenssamfunnet er en del av Aserbajdsjan. Foto: Armenias forsvarsdepartement / AP / NTB</p><p></p><p></p>
Armenske styrker (bildet) hevdet tirsdag å ha slått tilbake aserbajdsjanske angrep i Nagorno-Karabakh, en region som kontrolleres av armenske separatister, men som ifølge verdenssamfunnet er en del av Aserbajdsjan. Foto: Armenias forsvarsdepartement / AP / NTB

Russland hevder opprørere fra Syria og Libya er sendt til Nagorno-Karabakh for å kjempe sammen med aserbajdsjanske styrker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men kontrolleres av armenske separatister. Søndag brøt det ut harde kamper mellom Armenia og Aserbajdsjan om enklaven.

– Krigere fra ulovlige væpnede grupper, inkludert fra Syria og Libya, blir nå sendt til Nagorno-Karabakh for å delta i kampene, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Russland.

– Vi er dypt bekymret, heter det videre.

Russland har militærbaser i Armenia, mens Tyrkia har lovet støtte til Aserbajdsjan.

Personvernpolicy