Cruiseskip får seile videre i Hellas etter «falsk» coronaalarm

Cruiseskipet Mein Schiff 6 får grønt lys til å fortsette seilasen i Hellas med over 1.500 personer om bord etter at besetningsmedlemmer avga negativ coronatest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv besetningsmedlemmer har testet positivt, men er symptomfrie, opplyste greske myndigheter mandag og beordret skipet til å legge til kai i Pireus ved Aten for ytterligere testing.

Prøvesvarene kom fra et laboratorium på Kreta, hvor cruiseskipets seilas startet dagen før, som et ledd i en kampanje der 150 av de 666 besetningsmedlemmene ble testet.

I Pireus avga besetningsmedlemmene ytterligere tre tester hver, og alle var negative, opplyser sivilforsvarsminister Nikos Hardalias til pressen tirsdag. Også 24 personer de hadde vært i kontakt med, avga negative tester.

– Vi har også testet overflater på skipet, og alle overflater har testet negativt, sier Gkikas Magiorkinis i regjeringens ekspertkomité for pandemien.

Han legger til at det nå ikke er noen bekymringer knyttet til cruiseskipet. Alle de 922 passasjerene hadde før reisen avgitt negative coronatester.

Skipet driftes av det tyske reiselivsselskapet TUI, og seilasen fra øy til øy i Egeerhavet ventes å fortsette onsdag. TUI kaller de positive coronatestene for «falsk alarm» og understreker at det ikke er noen tilfeller av covid-19 om bord på Mein Schiff 6.

Cruiseskipet var det første som fikk lov til å operere i Hellas etter at all cruisetrafikk ble stanset tidligere i år.

Hellas har de siste ukene registrert økt smitte, med 416 nye tilfeller og fem dødsfall tirsdag.

Personvernpolicy