New York gjenåpner skolene

En familie går forbi en skole som ønsker elevene velkommen tilbake. Foto: Kathy Willens / AP / NTB
En familie går forbi en skole som ønsker elevene velkommen tilbake. Foto: Kathy Willens / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byer over hele USA holder fortsatt elevene på hjemmeskole. Men denne uka tar New York sjansen på å sende elevene inn i klasserommene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundretusenvis av barneskoleelever i verdensmetropolen vender tilbake til skolen tirsdag, tross protester fra både rektorer og lærere. Førskoleelevene er allerede tilbake, mens elevene på ungdomsskolen og videregående vender tilbake til klasserommene torsdag.

Barneskoleelevene skulle egentlig begynne klasseromsundervisning 10. september. Lærernes fagforening United Federation of Teachers mente det var utrygt å gjenåpne skolene på det tidspunktet på grunn av dårlige ventilasjonsanlegg, manglende helsesøstre og en rekke andre problemstillinger. Fagforeningen truet med å streike hvis ikke byens myndigheter forandret planene sine, og har fått noe gjennomslag ved at lærere som underviser elever som sitter hjemme, nå også kan jobbe hjemmefra.

Rektorenes fagforening protesterer mot det de kaller uansvarlige bemanningsplaner, der en gruppe lærere skal undervise elever som fortsatt jobber hjemmefra, en annen gruppe får ansvaret for elever som er til stede i klasserommet, mens en tredje skal ta hånd om elever som deler tiden mellom klasseromsundervisning og hjemmeundervisning.

Drøyt 48 prosent av elevenes familier har valgt å kun ha hjemmeundervisning. Mange av USAs storbyer har fortsatt kun hjemmeundervisning. Palm Beach County i Miamis forsteder er blant de få som har valgt å sende sine 197.000 elever tilbake på skolen.