Demokratene gjør nytt forsøk på krisepakke i Kongressen

Nancy Pelosi gjør et nytt forsøk på å få Republikanerne med på en krisepakke til skoler og bedrifter som rammes av koronapandemien. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB
Nancy Pelosi gjør et nytt forsøk på å få Republikanerne med på en krisepakke til skoler og bedrifter som rammes av koronapandemien. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratene gjør et nytt forsøk på å få gjennom en krisepakke for å hjelpe millioner av amerikanere som er rammet av koronapandemien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratenes nye krisepakke er på 2.200 milliarder dollar etter at de kuttet 1.000 milliarder fra sitt opprinnelige forslag for å prøve å komme Republikanerne i møte.

Men i en kongress som er dypt polarisert, er sjansene for å bli enig om en krisepakke før valget 3. november forsvinnende små.

Ikke desto mindre er Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, og finansminister Steven Mnuchin, villige til å gå i gang med en ny runde forhandlinger etter en telefonsamtale mandag kveld.

Den nye pakken inneholder blant annet ny finansiering til skoler, småbedrifter, restauranter, ansatte i flyselskap og andre.

I mai vedtok Demokratene, som har flertall i Representantenes hus, en krisepakke på 3.400 milliarder dollar. Men Republikanerne var imot og la fram sitt eget forslag på 1.000 milliarder dollar.

Da koronapandemien startet i mars, vedtok Kongressen med støtte fra begge partier en krisepakke på 2.200 milliarder dollar. Den omfattet blant annet lån og bevilgninger til småbedrifter, en utsettelse av tvangsutkastinger og et ukentlig beløp på 600 dollar til dem som ble arbeidsløse.