Tusenvis demonstrerte mot lokale nedstengninger i Madrid

Tusenvis av demonstranter samlet seg i Madrids gater søndag for å protestere mot myndighetenes lokale nedstengninger. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Tusenvis av demonstranter samlet seg i Madrids gater søndag for å protestere mot myndighetenes lokale nedstengninger. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Tusener av spanjoler demonstrerte søndag i Madrids gater mot lokale nedstengninger som de mener i hovedsak rammer arbeiderklassestrøkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madrid har i det siste økt antall områder som underlegges delvis nedstengning, og over én million innbyggere rammes av tiltakene.

– Disse tiltakene er kun til skade, og de stigmatiserer arbeidsklassestrøkene i sør, sier politiker Carolina Alonso, som tilhører venstrepartiet Unidas Podemos.

Demonstrantene krever mer penger til helsesektoren og en forbedring av smittesporingen for å kunne slå ned smitten i byen.

De krever også at regionpresident Isabel Diaz Ayuso går av. Før helgen gikk Diaz Ayuso mot president Pedro Sánchez' råd om å stenge av så mye av Madrid som mulig. Isteden besluttet hun en utvidelse av de eksisterende restriksjonene fra 37 til 45 områder i byen. Disse trer i kraft fra og med mandag.

Smitten har den siste tiden skutt fart i Spania, og særlig i Madrid, som den siste tiden har stått for over en tredel av de nye smittetilfellene.

En gruppe pårørende av koronaofre plantet søndag 53.000 spanske flag i en park i Madrid for å hedre alle som er døde som følge av covid-19.

Personvernpolicy