Biden mener Trump vil bruke høyesterett til å fjerne Obamacare

Dersom Amy Coney Barrett blir godkjent, vil det rokke betydelig ved maktbalansen i høyesterett, noe Joe Biden mener gjør valget i november ekstra viktig. Han mener særlig helsereformen kjent som Obamacare står i fare for å ryke.
Dersom Amy Coney Barrett blir godkjent, vil det rokke betydelig ved maktbalansen i høyesterett, noe Joe Biden mener gjør valget i november ekstra viktig. Han mener særlig helsereformen kjent som Obamacare står i fare for å ryke. Foto: Carolyn Kaster / AP

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å forsøke å få hastegodkjent en ny høyesterettsdommer for å kunne fjerne Obamacare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump kunngjorde denne helgen at han nominerer Amy Coney Barrett som avdøde Ruth Bader Ginsburgs erstatter. Barrett omtales som Ginsburgs rake motsetning politisk.

– Aldri før i i vårt lands historie har en høyesterettsdommer blitt nominert og satt inn i løpet av et pågående presidentvalg, sier Biden søndag.

Trumps beslutning om å få på plass en ny høyesterettsdommer før valget har skapt stor misnøye blant demokratene, som mener at beslutningen bør tas av valgvinneren. Trump ligger så langt bak Biden på de siste meningsmålingene i forkant av valget 3. november.

Ginsburgs siste ønske var at plassen hennes ikke skulle bli fylt før valget i november. Men arbeidet med å godkjenne Barrett starter allerede den kommende uka. Dersom Barrett får ja i Senatet, rokker det betydelig ved maktbalansen i høyesterett.

– Det er republikanere i Senatet som vet i hjertene sine at dersom man stenger folkets stemme ute i løpet av et valg, så stenger man samtidig døren til det amerikanske demokratiet, sier Biden.

I et intervju med «Fox & Friends» søndag uttrykte Trump optimisme over å få satt inn en ny høyesterettsdommer før 3. november.

– Jeg tror vi enkelt kommer til å få det gjort innen valget. Jeg tror det ville vært fint å gjøre, å få det ute av veien. Vi har masser av tid, sa han.

Personvernpolicy