Macron refser Libanon for å ha mislyktes i å danne ny regjering

Frankrikes president Emmanuel Macron går hardt ut mot Libanons politiske ledere og anklager dem for «kollektivt forræderi» etter at de har mislyktes å danne en ny regjering etter eksplosjonene i Beirut.
Frankrikes president Emmanuel Macron går hardt ut mot Libanons politiske ledere og anklager dem for «kollektivt forræderi» etter at de har mislyktes å danne en ny regjering etter eksplosjonene i Beirut. Foto: Gonzalo Fuentes / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron anklager Libanon for å ha sviktet løftene om å få på plass en regjering i kjølvannet av den enorme eksplosjonen i august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron uttalte søndag at den politiske eliten i Libanon har «bestemt seg for å svikte» sine forpliktelser og at de har begått et «kollektivt forræderi» ved å mislykkes i å danne en ny regjering.

Det er fremdeles ingen styringsdyktig regjering i sikte etter at den forrige trakk seg som følge av den enorme eksplosjonen i Beiruts havn 4. august.

Lørdag ble det kjent at Mustapha Adib, mannen som skulle ha ledet Libanons nye regjering, gir opp å få partiene til å bli enige og trekker seg.

Macron har besøkt Libanon flere ganger etter eksplosjonen, og han har engasjert seg sterkt i det nye regjeringsprosjektet.