Rundt 200 pågrepet under nye demonstrasjoner i Hviterussland

En demonstrant med et pappsverd med påskriften «solidaritet» demonstrerer mot president Aleksandr Lukasjenko og regimet i Hviterussland i Minsk søndag. Foto: AP / NTB
En demonstrant med et pappsverd med påskriften «solidaritet» demonstrerer mot president Aleksandr Lukasjenko og regimet i Hviterussland i Minsk søndag. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix

Politiet i Hviterussland har pågrepet rundt 200 personer under nye demonstrasjoner mot president Aleksandr Lukasjenko, opplyser landets innenriksdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementets talspersoner avviser at politiet har brukt sjokkgranater, men bekrefter at politiet har tatt i bruk annet utstyr for å kontrollere folkemengdene, uten å gå i detaljer.

Ifølge offisielle resultater vant Lukasjenko valget 9. august med 80 prosent av stemmene. Opposisjonen anerkjenner ikke resultatet og mener valgfusk ligger bak.

Titusener av hviterussere har siden samlet seg i gatene med krav om at Lukasjenko går av, og søndag er blitt dagen for store ukentlige demonstrasjoner.

Personvernpolicy