Fransk helsetopp: Koronaviruset kan snart overvelde helsevesenet

Fransk helsevesen vil ikke ha kapasitet til å behandle alle som blir smittet dersom utviklingen fortsetter som nå, advarer en ledende helsetopp i landet. Foto: Lewis Joly/AP/NTB
Fransk helsevesen vil ikke ha kapasitet til å behandle alle som blir smittet dersom utviklingen fortsetter som nå, advarer en ledende helsetopp i landet. Foto: Lewis Joly/AP/NTB Foto: NTB scanpix

Frankrike står overfor et utbrudd av koronaviruset som vil vare i månedsvis og overvelde helsevesenet hvis ikke grep tas nå, advarer ledende helseekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Bouet, lederen av Det nasjonale legerådet, kommer med den sterke advarselen i et intervju med Journal du Dimanche.

– Den andre bølgen kommer raskere enn vi hadde trodd, sier Bouet.

Han mener den franske helseministeren Olivier Véran ikke gikk langt nok da han tidligere i uka advarte landets borgere mot at koronaviruset er på fremmarsj.

– Han sa ikke at innen tre, fire uker vil Frankrike stå overfor et bredt utbrudd i hele landet i flere lange høst- og vintermåneder hvis ingenting endrer seg, sier Bouet.

Det vil ifølge helsetoppen føre til at det ikke vil være nok helsepersonell tilgjengelig, og at fransk helsevesen ikke vil makte å møte utfordringen.

Lørdag ble det registrert 14.412 nye tilfeller av koronasmitte det siste døgnet. I løpet av den siste uken er 4.102 personer lagt inn på sykehus med koronasmitte, 763 av dem får intensivbehandling.

Personvernpolicy