Enighet om fangeutveksling i Jemen

Det er blitt enighet om en større fangeutveksling i Jemen, bekrefter kilder fra begge parter i konflikten. Her hever medlemmer av huthi-opprørerne sine våpen i en protest mot fredssamtalene i Sveits. Foto: Hani Mohammed/AP/NTB.
Det er blitt enighet om en større fangeutveksling i Jemen, bekrefter kilder fra begge parter i konflikten. Her hever medlemmer av huthi-opprørerne sine våpen i en protest mot fredssamtalene i Sveits. Foto: Hani Mohammed/AP/NTB. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene i krigen i Jemen er blitt enige om utveksle 1.081 fanger, bekrefter kilder fra både myndighetene og opprørerne i landet lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i fredssamtalene som pågår i Sveits partene er kommet til enighet om en større fangeutveksling.

Dersom enigheten materialiserer seg i at over 1.000 regjeringssoldater og opprørere blir sluppet fri, er det den første store fangeutvekslingen siden det brøt ut krig i Jemen i 2014.

I enigheten slås det fast at 681 opprørere og 400 regjeringssoldater skal slippes fri, forteller regjeringskilder til nyhetsbyrået AFP. En person knyttet til huthi-opprørerne bekrefter avtalen overfor den opprørsstyrte TV-kanalen Al-Masirah.

Det er blitt satt en tidsfrist på to uker for når løslatelsene skal skje. Den internasjonale røde kors-komiteen vil bekrefte at fangene faktisk blir løslatt.