Schumer: – Republikanerne vil ignorere Ginsburg siste ønske på dødsleiet

Minoritetsleder Chuck Schumer anklager republikanerne for å stå bak et kynisk angrep på legitimiteten til USAs høyesterett. Foto: J. Scott Applewhite/AP/NTB
Minoritetsleder Chuck Schumer anklager republikanerne for å stå bak et kynisk angrep på legitimiteten til USAs høyesterett. Foto: J. Scott Applewhite/AP/NTB Foto: NTB scanpix

Demokratene minoritetsleder i senatet Chuck Schumer advarer republikanerne mot å godkjenne Amy Coney Barrett til den ledige plassen i høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schumer viser til at nylig avdøde Ruth Bader Ginsburgs siste ønske var at hennes plass i høyesterett ikke skulle bli fylt før etter valget i november.

– Republikanerne vil ignorere ikke bare hennes siste ønske, men erstatte henne med noen som vil rive ned alt hun har bygget opp. Denne forkastelige maktgrepet er et kynisk angrep på legitimiteten til høyesterett, sier Schumer.

Republikanerne har flertall i senatet og vil kunne godkjenne Barrett før valget. Hun ble lørdag nominert av president Donald Trump, i det som er hans tredje nominasjon til høyesterett.

Personvernpolicy