Japans nye statsminister vil møte Kim Jong-un

Japans statsminister Yoshihide Suga kom med en invitasjon til Kim Jong-un da han talte til FN fredag. Foto: Loey Felipe/UN Photo via AP/NTB.
Japans statsminister Yoshihide Suga kom med en invitasjon til Kim Jong-un da han talte til FN fredag. Foto: Loey Felipe/UN Photo via AP/NTB. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Japans nye statsminister Yoshihide Suga vil ha et møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un og etablere et konstruktivt forhold mellom de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suga kom med en invitasjon til Kim Jong-un da han var en av flere verdensledere som talte til FN fredag.

– Jeg er klar til å møte Kim Jong-un uten forbehold, sa Suga i en forhåndsinnspilt videomelding til generalforsamlingen.

– Å etablere et konstruktivt forhold mellom Japan og Nord-Korea vil ikke bare være i begge parters interesse, men også bidra sterkt til regional fred og stabilitet, sa den ferske statsministeren.

Suga tok over som statsminister i Japan tidligere i september. I meldingen til FN lovet han at Japan jobber med å gjennomføre neste års OL på en trygg måte, som vil «vise at menneskeheten har beseiret pandemien».

Statsministeren hadde også et budskap til Kinas president Xi Jinping.

– Jeg har fortalt ham at stabiliteten i forholdet mellom Japan og Kina er avgjørende ikke bare for de to landene, men også for regionen og verdenssamfunnet.