Amerikanske medier: Trump har valgt Barrett til Høyesterett

Amy Coney Barrett er Donald Trumps valg til å fylle den ledige plassen i USAs høyesterett, melder flere amerikanske medier natt til lørdag. Foto: Robert Franklin/South Bend Tribune via AP/NTB
Amy Coney Barrett er Donald Trumps valg til å fylle den ledige plassen i USAs høyesterett, melder flere amerikanske medier natt til lørdag. Foto: Robert Franklin/South Bend Tribune via AP/NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump har bestemt seg for at han vil ha Amy Coney Barrett (48) som den nye dommeren i Høyesterett, melder flere amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent fredag kveld norsk tid kom det meldinger om at republikanske politikere forventet at Trump ville kunngjøre Barrett som sitt valg lørdag. En rekke medier, blant dem New York Times og Fox News , melder at valget er tatt, og at det blir Barrett.

Fox News skriver at Trump vil forsøke å få senatet til å godkjenne henne før valgdagen i november. Barrett er allerede utpekt som de konservatives favoritt, og valget av henne vil rokke betydelig ved maktbalansen i Høyesterett.

Barrett var onsdag på et møte med presidenten i Det hvite hus, og der skal hun ha overbevist Trump om at hun er kvinnen for jobben. Ifølge kildene til New York Times er ingen andre intervjuet for embetet.

Det ble en ledig plass i høyesterett etter at Ruth Bader Ginsburg (87) døde forrige uke. Dette er den tredje dommerutnevnelsen til høyesterett fra Trump.