Liten børsoppgang i USA

USA-børsene avsluttet handelsdagen med en beskjedne oppgang torsdag, men usikkerheten er fremdeles stor på Wall Street etter en ustabil handelsmåned. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB
USA-børsene avsluttet handelsdagen med en beskjedne oppgang torsdag, men usikkerheten er fremdeles stor på Wall Street etter en ustabil handelsmåned. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USA-børsene avsluttet handelsdagen med en beskjedne oppgang torsdag, men usikkerheten er fremdeles stor på Wall Street etter en ustabil handelsmåned.

Indeksen S&P 500 steg med 0,3 prosent etter å ha sving mellom et tap 0,9 prosent og oppgang på 1,3 prosent gjennom dagen. Teknologiaksjene bidro til en bred oppgang i markedet, og av S&P 500-indeksens 11 sektorer var det kun helse som endte dagen lavere.

Indeksene Dow Jones og Nasdaq steg henholdsvis 0,2 prosent og 0,4 prosent.

Markedet har svingt kraftig i det siste, ofte med store svingninger time for time. Bekymring for nye bølger med koronasmitte, utsiktene til en ny krisepakke fra Kongressen og presidentvalget antas å bidra til børsuroen.

Referanseindeksen S&P 500 har falt hver dag siden midten av forrige uke. Den er nå ned 9,3 prosent fra rekordnivået den oppnådde 2. september og er på vei mot den første måneden med nedgang etter fem måneder på oppadgående kurs.

På de store europeiske børsene pekte pilene noe oppover torsdag, mens den viktigste indeksen i London falt 1,3 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden