Mann siktet for å ha skutt politifolk i Louisville

Demonstranter i Louisville idet skudd ble avfyrt i byen onsdag kveld. To politifolk ble truffet, men ingen av dem fikk livstruende skader.
Demonstranter i Louisville idet skudd ble avfyrt i byen onsdag kveld. To politifolk ble truffet, men ingen av dem fikk livstruende skader. Foto: John Minchillo / AP

En mann er siktet etter at to politifolk ble skutt og såret i Louisville i Kentucky, der det pågår demonstrasjoner mot rasisme og politivold.

Den 26 år gamle mannen er pågrepet og siktet for angrep på politiet. Hendelsen skal ha skjedd onsdag kveld, rett før portforbud ble innført i Louisville, ifølge CNN.

En av politifolkene fikk skader i beinet og er allerede utskrevet fra sykehus. Den andre ble truffet i mageregionen. Etter en operasjon skal tilstanden hans være bedre.

Demonstranter og aktivister i Louisville reagerte sterkt onsdag da ingen ble tiltalt for drapet på afroamerikanske Breonna Taylor. Hun ble skutt og drept i sin egen bolig i forbindelse med en politirazzia i vår.

Under demonstrasjoner onsdag kveld og gjennom natten ble 127 personer pågrepet i byen, ifølge politiet.

Selv om ingen er blitt tiltalt for drap på Breonna Taylor, er én politimann blitt tiltalt for å ha opptrådt farlig. Årsaken er at han avfyrte skudd som trengte inn i naboleiligheten da politiet tok seg inn i Taylors bolig.

Årsaken til at politifolkene åpnet ild, var at de ble beskutt av Taylors kjæreste. Han har forklart at han trodde det var kriminelle som brøt seg inn i boligen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden