Nasjonalgarden settes inn for å håndtere demonstrasjoner i Kentucky

Guvernør Andy Beshear sier nasjonalgarden i Kentucky settes inn mot demonstrantene som har samlet seg i protest etter at en politimann slapp drapstiltale. Foto: Timothy D. Easley / AP / NTB
Guvernør Andy Beshear sier nasjonalgarden i Kentucky settes inn mot demonstrantene som har samlet seg i protest etter at en politimann slapp drapstiltale. Foto: Timothy D. Easley / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Guvernør Andy Beshear sier nasjonalgarden i Kentucky settes inn mot demonstrantene som har samlet seg i protest etter at en politimann slapp drapstiltale.

En politimann er tiltalt for å ha opptrådt farlig – men ikke for drap – etter politirazziaen der afroamerikanske Breonna Taylor ble drept i Kentucky i vår.

Beslutningen ble tatt av en storjury i delstaten Kentucky onsdag. 26 år gamle Taylor ble drept da politiet skulle gjennomføre en husransakelse i Louisville 13. mars.

Den demokratiske guvernøren opplyste på en pressekonferanse at et begrenset antall soldater fra nasjonalgarden settes inn for å beskytte «kritisk infrastruktur» som blant annet sykehus.

Det var demonstranter i gatene i Louisville da kjennelsen kom, og de hadde håpet på strengere tiltaler. Senere på dagen ble flere demonstranter pågrepet av politiet.

Ordfører Greg Fischer i Louisville sier tiltalen bekrefter at det var rett å avskjedige politimannen som avfyrte skuddene som drepte Taylor. Fisher sier videre at saken ikke er over og at FBI fortsatt undersøker saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden