Stor eksplosjon i det sørlige Libanon

En Hizbollah-ambulanse stenger veien til stedet der en større eksplosjon ble utløst i den libanesiske landsbyen Ain Qana. Tykk, sort røyk var synlig over landsbyen etter eksplosjonen tirsdag.
En Hizbollah-ambulanse stenger veien til stedet der en større eksplosjon ble utløst i den libanesiske landsbyen Ain Qana. Tykk, sort røyk var synlig over landsbyen etter eksplosjonen tirsdag. Foto: Mohammad Zaatari / AP

En kraftig eksplosjon rammet et Hizbollah-kontrollert område i Libanon tirsdag. Ingen er så langt meldt døde.

Eksplosjonen skjedde i en bygning nær landsbyen Ain Qana i den sørlige delen av landet, opplyser det libanesiske forsvaret, som sier de etterforsker hendelsen.

Det skal være snakk om et våpenlager som tilhører den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, men dette er så langt ikke bekreftet.

Bygninger er skadd, vinduer ble knust, og panikk oppsto blant innbyggerne i landsbyen, ifølge det libanesiske nyhetsbyrået NNA.

Det er ikke meldt om døde etter eksplosjonen, og det er heller ikke bekreftet at noen ble skadd. Årsaken til eksplosjonen er også fortsatt uklar.

Hizbollah har satt opp sperringer som gjør at journalister ikke får komme nær eksplosjonsstedet. Derfor er det begrenset med informasjon om omstendighetene rundt eksplosjonen.

I begynnelsen av august rammet en enorm eksplosjon havnen i Libanons hovedstad Beirut. Nærmere 200 personer mistet da livet, og 6.500 mennesker ble skadd.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden