WHO: Rekordhøyt uketall, færre dødsfall

<p>I uken som ble avsluttet søndag, registrerte Verdens helseorganisasjon (WHO) 1.998.897 nye smittetilfeller globalt.</p><p></p>
I uken som ble avsluttet søndag, registrerte Verdens helseorganisasjon (WHO) 1.998.897 nye smittetilfeller globalt.

Coronapandemien ser ut til å vokse i omfang verden rundt, med et rekordhøyt uketall den siste sjudagersperioden på nesten 2 millioner nye smittede, ifølge WHO.

I uken som ble avsluttet søndag, registrerte Verdens helseorganisasjon (WHO) 1.998.897 nye smittetilfeller globalt.

Det er en økning på 6 prosent fra uken før og det høyeste antall registrerte tilfeller i en enkelt uke siden pandemien startet, opplyser FN-organisasjonen.

Siste ukes økning var størst i Europa og USA, med en oppgang på henholdsvis 11 og 10 prosent fra uken før, ifølge WHO.

Samtidig er antallet nye dødsfall fallende. 37.700 coronarelaterte dødsfall ble registrert i forrige uke, en nedgang på 10 prosent fra uken før.

Siden virusutbruddet først ble kjent i Kina på slutten av fjoråret, har mer enn 31,5 millioner mennesker verden rundt blitt registrert med coronasmitte, og over 970.000 personer med påvist smitte har dødd, viser en oversikt fra Worldometer tirsdag ettermiddag.

Afrikansk og amerikansk lyspunkt

Det var smitteøkning i nesten alle regionene i verden i forrige uke, viser WHOs tall. Mens økningen var størst i Europa, viser tallene som ble lagt fram tirsdag at Afrika skilte seg ut. I forrige uke falt antall nye smittetilfeller med 12 prosent, sammenlignet med uken før.

Nord- og Sør-Amerika står for halvparten av verdens smittetilfeller og 55 prosent av verdens coronarelaterte dødsfall, men forrige ukes nedgang i nye dødsfall, i hovedsak i Colombia, Mexico, Ecuador og Bolivia, utgjorde mye av årsaken til at det globale dødstallet steg mindre enn uken før.

USA og Brasil er de to landene i verden med flest coronarelaterte dødsfall. Begge innrapporterte i forrige uke mer enn 5.000 flere døde.

Europeisk økning

I Europa, der flere land nå opplever en ny smittebølge, steg antall coronarelaterte dødsfall i forrige uke til over 4.000, en økning på 27 prosent fra uken før.

Frankrike, Russland, Spania og Storbritannia hadde den største smitteøkningen i forrige uke, mens Ungarn og Danmark innrapporterte den største relative økningen i antall dødsfall.

Storbritannia har flest coronarelaterte dødsfall i Europa. Siden pandemiens start er nesten 42.000 mennesker døde etter å ha fått påvist smitte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden