Trump har møtt mulig høyesterettskandidat

Dommer Amy Coney Barrett blir sett på som president Donald Trumps favoritt til å overta det ledige setet i høyesterett.
Dommer Amy Coney Barrett blir sett på som president Donald Trumps favoritt til å overta det ledige setet i høyesterett. Foto: Robert Franklin / AP

USAs president Donald Trump har møtt dommer Amy Coney Barrett, som blir sett på som hans favoritt til å overta den ledige plassen som høyesterettsdommer.

Trump sa mandag at han også skal snakke med andre kandidater, blant dem dommer Barbara Lagoa, når han drar til Florida senere i uken. Men Barrett har lenge blitt sett på som en favoritt.

48 år gamle Barrett er dommer i ankedomstolen U.S. Court of Appeals for the 7th Circuit. Hun ble sett på som en solid utfordrer til å overta et ledig sete i høyesteretten i 2018. Den gang gikk plassen til Brett Kavanaugh. Trump sa da at han ville sikre Barrett høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburgs sete.

Ginsburg døde før helgen og Trump sa mandag at han regner med å kunne kunngjøre hvem som blir hans kandidat til å overta etter Ginsburg, innen utgangen av uken.

Deretter må kandidaten behandles i Senatet før en utnevnelse kan skje.

Trump ønsker at den nye dommeren skal være på plass før valget 3. november. Demokratene mener at utnevnelsen ikke bør skje før etter valget.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden