Ingen EU-enighet om sanksjoner mot Hviterussland

Josep Borrell, her sammen med Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, sier EU-landenes utenriksministre ikke klarte å bli enige om en sanksjonsliste mandag. Foto: Stephanie Lecocq / AP / NTB
Josep Borrell, her sammen med Hviterusslands opposisjonsleder Svetlana Tikhanovskaja, sier EU-landenes utenriksministre ikke klarte å bli enige om en sanksjonsliste mandag. Foto: Stephanie Lecocq / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Som ventet klarte ikke EUs utenriksministre mandag å bli enige om innføring av sanksjoner mot hviterussiske tjenestemenn, bekrefter EUs utenrikssjef.

De 27 landene er for lengst enige om at de vil innføre sanksjoner. Målet var at utenriksministrene mandag skulle vedta en liste over hvem som skal omfattes av tiltakene, men slik ble det altså ikke.

– Vi klarte ikke å oppnå den nødvendige enstemmigheten, sier Josep Borrell etter møtet.

På forhånd sa kilder i diplomatiet at Kypros har satt seg på bakbeina. De vil ikke stemme for en sanksjonsliste før EU-landene også blir enige om sanksjoner mot Tyrkia i forbindelse med gassletingen øst i Middelhavet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden