Regjeringen advarer: Storbritannia på et «kritisk punkt» i pandemien

Regjeringens øverste medisinske rådgiver, Professor Chris Whitty (t.v.), sammen med regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance (t.h.), vil på en pressekonferanse klokken 12 norsk tid advare mot at Storbritannia er på et «kritisk punkt» i pandemien. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB
Regjeringens øverste medisinske rådgiver, Professor Chris Whitty (t.v.), sammen med regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance (t.h.), vil på en pressekonferanse klokken 12 norsk tid advare mot at Storbritannia er på et «kritisk punkt» i pandemien. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB Foto: NTB scanpix

Regjeringens øverste medisinske rådgiver kommer med en advarsel mandag: Storbritannia er på et kritisk punkt i pandemien og utviklingen går i feil retning.

Det opplyser kilder til BBC.

Professor og helsesjef Chris Whitty tror britene går en «veldig utfordrende vinterperiode» i møte, og skal holde en pressekonferanse klokken 12 norsk tid sammen med regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance.

Advarselen kommer etter at statsminister Boris Johnson har brukt helgen på å vurdere strengere tiltak i England. Johnson skal blant annet ha vurdert en to ukers «mini-nedstenging» av England.

Søndag ble det rapportert om nær 4.000 nye smittetilfeller og 18 døde i Storbritannia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden