Superheltserien «Watchmen» får Emmy for beste miniserie

Produsent Damon Lindelof takker for Emmy-prisen for beste miniserie. Her sammen med skuespillere fra superheltserien «Watchmen». Foto: The Television Academy / ABC Entertainment via AP / NTB
Produsent Damon Lindelof takker for Emmy-prisen for beste miniserie. Her sammen med skuespillere fra superheltserien «Watchmen». Foto: The Television Academy / ABC Entertainment via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Den mørke satiren «Watchmen» sikret seg natt til søndag prisen for beste miniserie under Emmy-utdelingen i tillegg til flere andre priser.

Serien som sendes på HBO, var en av årets storfavoritter med hele 26 nominasjoner. I alt ble serien tildelt 11 priser i ulike kategorier, blant annet for beste mannlige og kvinnelige hoved- og biroller og for spesialeffekter.

Den gjeveste prisen var likevel prisen for beste miniserie, som «Watchmen» vant i konkurranse med «Little Fires Everywhere», «Mrs America», «Unbelievable» og «Unorthodox».

Serien er basert på tegneserien med samme navn og ble første gang vist i oktober i fjor. Den har blitt populær blant mange for å ta opp tema som rasisme, politivold og til og med bruk av munnbind.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden