Superheltserien «Watchmen» får Emmy for beste miniserie

Produsent Damon Lindelof takker for Emmy-prisen for beste miniserie. Her sammen med skuespillere fra superheltserien «Watchmen». Foto: The Television Academy / ABC Entertainment via AP / NTB
Produsent Damon Lindelof takker for Emmy-prisen for beste miniserie. Her sammen med skuespillere fra superheltserien «Watchmen». Foto: The Television Academy / ABC Entertainment via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mørke satiren «Watchmen» sikret seg natt til søndag prisen for beste miniserie under Emmy-utdelingen i tillegg til flere andre priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Serien som sendes på HBO, var en av årets storfavoritter med hele 26 nominasjoner. I alt ble serien tildelt 11 priser i ulike kategorier, blant annet for beste mannlige og kvinnelige hoved- og biroller og for spesialeffekter.

Den gjeveste prisen var likevel prisen for beste miniserie, som «Watchmen» vant i konkurranse med «Little Fires Everywhere», «Mrs America», «Unbelievable» og «Unorthodox».

Serien er basert på tegneserien med samme navn og ble første gang vist i oktober i fjor. Den har blitt populær blant mange for å ta opp tema som rasisme, politivold og til og med bruk av munnbind.