India gjenåpner Taj Mahal tross sterkt økende smitte

Taj Mahal i Agra, bygd mellom 1630 og 1650, er en av de viktigste turistattraksjonene i India, blir nå gjenåpnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Taj Mahal i Agra, bygd mellom 1630 og 1650, er en av de viktigste turistattraksjonene i India, blir nå gjenåpnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i India gjenåpner Taj Mahal og en del skoler, til tross for at smittespredningen i landet skyter fart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det folkerike landet har registrert nær 5,5 millioner smittetilfeller, og nærmer seg USA som landet med flest registrerte covid-19-tilfeller. Regnet i forhold til befolkningen er det imidlertid et stykke igjen til USA – India har 3.968 smittetilfeller per million innbyggere, mot USAs 21.135, ifølge Worldometers oversikt.

Indiske myndigheter forsøker å få landets økonomi på fote igjen etter den strenge nedstengingen i landet, og gjenåpner mandag blant annet det kjente landemerket Taj Mahal og utvalgte skoler.

Flere restriksjoner på kollektivtransport, markeder og restauranter har blitt lettet på de siste månedene. Indias statsminister Narendra Modi vil nødig gjeninnføre smitteverntiltakene som har hatt alvorlige konsekvenser for levebrødet for flere titalls millioner indere.