Flagget på halv stang i 30 dager til minne om Ginsburg

USAs høyesterett har besluttet å flagge på halv stang i 30 dager til minne om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg som døde fredag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
USAs høyesterett har besluttet å flagge på halv stang i 30 dager til minne om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg som døde fredag. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Foto: NTB scanpix

USAs høyesterett har besluttet å flagge på halv stang i 30 dager til minne om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg som døde fredag.

I tillegg til at flagget på plassen utenfor høyesterettsbygningen er firet på halv stang, er det hengt opp svarte gardiner foran inngangen til rettssalen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ginsburg, som i nesten tre tiår var en markant forkjemper for kvinners rettigheter og likestilling i USA, døde av kreft. Hun ble 87 år gammel.

I en uttalelse søndag sier høyesterett at Ginsburgs plass i salen, og plassen framfor den, også er dekket med et svart, tynt ullstoff, slik tradisjonen er når en sittende høyesterettsdommer dør.

Mange har i helgen besøkt trappa foran bygningen for å legge ned blomster og sørge over høyesterettsdommeren, som i sin siste år var den ubestridte lederen for rettens liberale fløy.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden