Demokratene fikk over 280 millioner etter Ginsburgs død

Mange har besøkt høyesterettsbygningen i Washington lørdag for å legge ned lys og blomster til minne om Ruth Bader Ginsburg, som kjempet for blant annet likestilling og miljø. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Mange har besøkt høyesterettsbygningen i Washington lørdag for å legge ned lys og blomster til minne om Ruth Bader Ginsburg, som kjempet for blant annet likestilling og miljø. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Foto: NTB scanpix

I timene etter høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburgs bortgang samlet Demokratene inn 31 millioner dollar.

Beløpet, som tilsvarer over 280 millioner kroner, hadde kommet inn før formiddagen var over i USA lørdag, ifølge partiets nettbaserte innsamlingsplattform.

Donasjonene er et uttrykk for hvordan tapet av det liberale dommerikonet og nominasjonskampen før valget, alt har oppildnet partiets støttespillere.

Valget 3. november vil avgjøre hvem som får kontroll over både Det hvite hus og Senatet.

Ginsburgs død har kastet om på valgkampen, spesielt etter at Trump og fremtredende republikanske senatorer lovet fortgang i arbeidet med å erstatte henne. Dersom de lykkes, styrkes det konservative flertallet i høyesterett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden